Lotto Wallonie Cup 2017 (NL)

 

De Lotto Wallonia Cup 2017 telt 19 wedstrijddagen

Franse Versie -  Lotto Wallonia Cup Espoirs (Lotto Website) 


Jasper Philipsen (BMC) winnaar van de Tritpyque des Monts et Châteaux 2017

De "Lotto Wallonia Cup Espoir" 2017 werd op 31 maart op gang geschoten met de 22ste Triptyque des Monts et Châteaux (31/03-2/04). De derde editie van dit door Lotto ondersteunde regelmatigheidscriterium telt in 2017 zeven manches en negentien wedstrijddagen. De Lotto Wallonia Cup wil een springplank zijn voor beloftevolle renners, U23 en elite zonder contract, die in de wachtkamer van het profpeloton zitten en die hopen ooit een profcontract te mogen tekenen. Gianni Marchand (Cibel-Cebon) schreef de Lotto Wallonia Cup 2016 op zijn naam.

"Lotto" maakt zijn rol als gangmaker van de koers helemaal waar door voor het derde jaar op rij de "Lotto Wallonia Cup" te organiseren. Het doel daarvan is een reeks Waalse wedstrijden met een professionele omkadering te ondersteunen en zo de visibiliteit van Lotto te verhogen en de communicatie te stroomlijnen. Het project wil eveneens de wedstrijden helpen waarin beloftevolle renners, U23 en elite zonder contract, zich kunnen ontwikkelen en kunnen uitgroeien tot de profrenners van morgen.
Lotto Wallonia Cup (Website Lotto)

Na afloop van de zeven manches en negentien wedstrijddagen van de Lotto Wallonia Cup 2017 wordt een prijzenpot van 2 500 euro verdeeld. Het regelmatigheidscriterium eindigt met de Ronde van Namen, waarvan de slotrit op 6 augustus gereden wordt. Wie volgt Gianni Marchand op? Het antwoord krijgen we op 6 augustus op de citadel van Namen!

Kalender van de Lotto Wallonia Cup 2017
31 maart tot 2 april: Triptyque des Monts et Châteaux
1 mei: Omloop van Wallonië
7 mei: Ardense Pijl
14 mei: Grote Prijs Criquielion
19 tot 21 mei: Triptyque Ardennais
16 tot 20 juli: Ronde van Luik
2 tot 6 augustus: Ronde van Namen

Christophe Brandt, afgevaardigd bestuurder van TRW Organisation. "Het doel van de Lotto Wallonia Cup beloften is om jonge renners met de steun van Lotto te helpen hun wielerdroom waar te maken en dat is doorstoten naar de elite van het wielrennen en naar de profs overstappen. We feliciteren de winnaar van 2016, Gianni Marchand, met zijn prestaties en zijn regelmaat."

Gianni Marchand, de laureaat van de editie 2016, werd opgeleid bij de club Deerlijk-Gaverzicht en in 2016 stapte hij over naar de ploeg Cibel-Cebon. Hij boekte in 2015 vier zeges, in 2014 drie en in 2013 twee. "Ik hield mijn puntentotaal in de Lotto Wallonia Cup nauwlettend in de gaten, want ik wist dat ik kon winnen na mijn prestaties in de Triptyque Ardennais, de Omloop van Wallonië en de Ronde van Luik. Ik kreeg toch een beetje stress toen ik zag dat mijn ploeg niet deelnam aan de Ronde van Namen. Ik heb de resultaten goed bestudeerd om te zien of een gevaarlijke concurrent voor het klassement van de Lotto Wallonia Cup niet te veel punten pakte. Ik ben heel blij met mijn mooie eindzege in de Lotto Wallonia Cup. Ik koers graag in Wallonië en mijn mooiste herinnering aan het seizoen 2016 is mijn ritzege in de Ronde van Luik ..."